Hvidkålssalat med æble og hasselnødder

3

Denne salat smager godt både med og uden marinade, men marinaden får i høj grad kålen til at virke mere saftig og mindre grov i det. Jeg synes salaten er god til madpakken, da den mætter godt og kan holde sig længe i køleskabet uden at blive kedelig – på den måde har man madpakke til flere dage, hvis man laver en stor portion.

Selve råkostsalaten:
Hvidkål, skåret i tynde strimler
1-2 æbler, skåret i tynde både
evt. 1 lille håndfuld hasselnødder

Bland hvidkålsstrimler og æblebåde i en stor skål
Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme til de er gyldne.
Hak dem groft og kom dem i skålen (efter marinaden).

Marinaden:
1½ spsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
lidt salt og peber

Rør æblecidereddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål/et glas. Først er den meget klumpet, men den bliver mere jævn og tynd ved omrøring.
Hældes over salaten.

Del.