Peanutbutter-kylling

5

Denne opskrift er dedikeret til min veninde og tidligere bofælle, Kitt, som simpelthen elsker min peanut-kylling og gentagne gange har bedt mig lægge opskriften ud, så hun selv kan lave den.

Så Kitt, her er den! 🙂

Og til alle andre, der endnu ikke har smagt den, så er det en marinade til kyllingefileter, der bare smager helt fantastisk. Passer rigtig godt sammen med fx brune ris og en eller anden form for råkost, fx hvidkålssalat med æble.

Sammensætningen af ingredienser ser måske en smule mærkelig ud, men den er et sikkert hit! Lad mig vide om du også kan lide den 🙂

Du skal bruge:
400-500 g kyllingeinderfileter
1 fed hvidløg, presset eller fint hakket
1 ordentlig spsk peanutbutter (med top på), det er en smagssag om man foretrækker creamy eller crunchy
1 spsk sojasauce (den fra Rema1000 er glutenfri)
1 tsk honning (også med top på)
lidt cayennepeber
saften fra ½ citron
evt. lidt vand
Olivenolie til stegning

Sådan gør du:
Del inderfileterne i to og læg dem i en stor skål.
Tag en lille skål og bland resten af ingredienserne sammen der. Først ser det meget klumpet, og man tænker, at det da aldrig kan blive til noget godt. Men rør og rør og rør med en ske til det bliver jævnt.
Tilsæt evt. en spsk. vand, hvis saucen er meget tyk.
Hæld derefter saucen over kyllingefileterne, bland godt og lad det stå og trække i ca. 15 min.
Steg kyllingestykkerne i lidt olivenolie på panden ved middel varme. De skal nok ca. have 5 minutter i alt.

Del.

5 kommentarer

  1. Hej Ane, den soja sauce du siger der ikke er gluten i fra rema, hvilket mærke er det? Den sojasauce min veninde købte fra REMA var der nemlig hvedemel i. 🙂

    • De har den desværre ikke mere 😳 Så I må nok i et større supermarked efter en. Urtekram har en glutenfri en. Jeg har indimellem set den i netto, men ikke på det sidste desværre.

  2. Heej Ane : )

    Tusind tak for dine dejlige opskrifter, jeg er køkkenleder på en skole og jeg bruger meget dine opskrifter, da vi både har lære og elever med gluten og laktose allergi.
    Så det er bare super !:)

    • Dejligt at høre, I kan bruge min blog 🙂 Og hvor er det mega sejt, at I på jeres skole tager hensyn til elever med allergier!
      Giv lyd, hvis der er opskrifter, I godt kunne tænke jer 🙂

  3. helle riedel

    Hej – fandt din side for at blive inspireret til mad der kan spises af min datters veninde med glutenallergi – og blev oven i købet selv inspireret til at lave din peanutbutter-kylling, serveret med ris, sur/sød sauce og så lavede jeg også liiiiige din tærtedej med røde linser, kom porre-fyld i – hele familien var vilde med kyllingen, kødet var virkelig saftigt og lækkert + skøn smag. Mht. tærten, så lavede jeg den med alm. mel + de røde linser, da der ikke var gluten-allergiker til mad i går – det er klart den bedste tærtedej jeg har prøvet (har prøvet mange!), og så er den virkelig sund, mætter godt og uden nævneværdigt fedtindhold – den sad lige i skabet!

Skriv en kommentar