En hjælpende hånd til varedeklarationer på udenlandsk

0

Jeg er lige kommet hjem fra en rejse til Israel, hvor jeg mildest talt blev mindet om, hvor frustrerende det kan være, når man ikke kan tyde varedeklarationen bag på en pose chips.

I Israel bruger man nemlig hebræiske bogstaver, der på ingen måde ligner vores bogstaver, og situationen bliver ligesom ikke rigtigt nemmere af, at det eneste andet sprog på varedeklarationen ofte er arabisk.

Men jeg fandt en løsning, som jeg tænker, andre muligvis kan få glæde af. Du har den muligvis allerede i din lomme, nemlig Google Oversæt-appen og kameraet på din smartphone. Og hvis du lige ordner et par småting hjemmefra, virker den også uden internetforbindelse.

På indkøb med varedeklarationer på hebræisk

Med Google Translate-appen kan man nemlig oversætte ting fra alverdens ukendte sprog ude i “virkeligheden” ved at tage et billede af den tekst, man gerne vil have oversat, med kameraet på ens telefon.

Det virker både på varedeklarationer, menukort, madtavler, restaurantnavne og skilte. Du behøver ikke engang have kameramotivet super tæt på.

Dog skal det siges, at google translate bestemt ikke er fejlfri, og at man indimellem må tolke en del på, hvad der nok skulle have stået.brug din sunde fornuft som altid 🙂

Her kommer en lille guide til, hvordan du gør:

  1. Hent Google Oversæt-appen på din smartphone i App Store eller Google Play.
  2. Åbn appen og hent den danske sprogpakke:
  3. Hent dernæst sprogpakken for det sprog, du gerne vil oversætte fra. Det gør du ved at trykke der, hvor der står Dansk øverst. Så får du vist en liste med mulige sprog. Du henter sprogpakken ned på din telefon ved at trykke på det lille download-symbol ud for sproget. På iPhone ser det sådan ud:
  4. Øverst i appen indstiller du, hvilket sprog du gerne vil oversætte henholdsvis til og fra (Der hvor der oprindeligt stod Dansk og Engelsk). Når du har valgt sprog, er du klar:
  5. Når du vil oversætte noget, åbner du simpelhen bare appen, trykker på kamera-ikonet og tager et billede af den tekst, du gerne vil have oversat.
  6. På billedet markerer du enten hele teksten (ved at klikke på firkanten under billedet) eller en del af teksten (ved at røre billedteksten med en finger).
  7. Derefter trykker du på pilen øverst til højre.
  8. Og vupti, så har du en oversættelse, der kan hjælpe dig langt:

Husk dog på at regler for indholdsfortegnelser andre steder i verden godt kan være anderledes end dem, der er vedtaget i EU og som gælder i Danmark.

I øvrigt er der som regel flere fejl ved Google Oversæt, jo mere “fremmed” et sprog og dets grammatik er fra dansk.

Men den er meget bedre end ingenting 🙂

Del.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.