Min mor har udviklet en hjemmelavet nutella <3

0

Hjemmelavet nutellaMin mor har begået lidt af en genistreg – synes jeg i hvert fald! Hun har nemlig udviklet sin egen opskrift på en lækker, cremet, hjemmelavet nutella helt uden mælkeprodukter. En hjemmelavet nutella med god konsistens og ikke mindst med den helt rigtige, fyldige smag af hasselnød 😛 Jeg er solgt!

Jeg har selv for et par år siden leget med at lave hjemmelavet nutella uden mælkeprodukter. Ikke mindst fordi jeg af en eller anden grund virkelig har en forkærlighed for alle former for nøddesmør. Og det er sådan set lige meget om det drejer sig om peanutbutter, hasselnøddesmør, cashewsmør, valnøddesmør, mandelsmør, forskellige blandinger af disse, og hvad jeg ellers har kunnet finde, når jeg har været ude at rejse (psssst, du kan sagtens lave dem allesammen selv ;P): Jeg ææææælsker nøddesmør!

Når man har nøddesmør ved hånden, er det en nærliggende tanke for enhver nutella-elsker enten at putte pålægchokolade ovenpå eller blande kakaopulver i. Men det bliver bare aldrig rigtigt helt som nutella. Det gør den her nutella til gengæld.

Den har min mor fundet på efter lang tids fokuseret indsats, afprøvning og tilpasning af alle mulige forskellige opskrifter. Så sidste gang jeg var hjemme på besøg, blev jeg præsenteret for denne her, som gik direkte i hjertet – eller maven – eller hvad man nu siger. Opskriften her er inspireret af denne her opskrift på Low FODMAP-nutella.

Hjemmelavet nutella, mælkefri

Der skal altså hasselnødder i hjemmelavet nutella…

Opskriften bruger hasselnøddecreme. Det kan man enten købe i helsekost (til en ret pebret pris efter min mening), eller også kan man lave den selv (til en brøkdel af prisen for den færdige hasselnussmuss, som det hedder så sjovt). Det kræver ikke mere end hasselnødder, ristet i ovnen eller på en pande, og en stavblender at lave sin egen hasselnøddecreme. Jeg har tidligere lavet et indlæg med opskrift på hasselnøddecreme, hvor du kan læse mere om, hvordan man gør.

Hasselnøddecremen kan godt udelades, men det er altså den, der både giver den helt rigtige, cremede konsistens og den lækre smag af nødder.

Opskriften her indeholder desuden rå æg. Det gør, at nutellaen ikke har verdens længste holdbarhed. Jeg vil skyde på et par dage i køleskabet. Men det kunne jo altså godt være at holdbarheden ikke var det vilde problem, fordi nutellaen simpelthen forsvandt, inden den blev for gammel 😉

Alternativt kunne jeg godt finde på at putte den i fryseren, men det har jeg ikke prøvet endnu. Og i denne omgang satser jeg på at få den spist rimelig hurtigt, for jeg har nemlig lige bagt glutenfri boller her til morgen.

Og så til selve opskriften. Nam nam, værsgo’. Og god søndag 🙂

Ingredienser til ét glas hjemmelavet nutella

  • 1 æg (gerne pasteuriseret)
  • 60 g rørsukker (det er lidt over 1/2 dl)
  • 30 g kokosolie, smeltet (svarer til 2 spsk.)
  • 20 g kakaopulver (ca. 2 gode spsk.)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g hasselnøddesmør (også en god spsk.)

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser piskes sammen med en håndmixer.
  2. Nutellaen fyldes på glas og stilles på køl en lille halv time, inden den skal spises.
Del.

Skriv en kommentar