Grønne wraps med karryhummus, tandoori-løg-relish og laks

1

IMG_7975.JPGNem, hurtig, let og ikke mindst lækker aftensmad. Specielt løg-relishen med tandoori-krydderi gør virkelig noget helt fantastisk. Og så er det bare en super nem måde at lave glutenfrie wraps på. Opskriften kræver ikke det store arbejde, selvom det lyder lidt “avanceret” – det eneste, der skal hakkes er løg og hvidløg, og det er både nemt og hurtigt at stege en laks, brune nogle løg og blende en dåse kikærter med krydderi.

Jeg har siddet og kigget i kogebøger i dag. Det er sådan en hobby, jeg engang imellem tager op. Helt almindelige kogebøger som Karolines, Suveræne Succeser og Tøsekogebogen. Det virker måske lidt fjollet, når jeg stort set ikke kan tåle noget af alt det lækre, jeg sidder og kigger på, men det er et brand godt sted at finde inspiration. Og jeg kan mærke, at det får min hjerne til at køre på højtryk med tanker som “Nåja, så kan jeg erstatte dét med dét” og “Hmm, måske kan dét give sådan en konsistens/smag, når det nu ikke lige skal være ost?”. Det er faktisk ret sjovt og kan bestemt anbefales. Om en uges tid har jeg fødselsdag, og der skal jeg helt sikkert også ind og kigge på kageopskrifterne fra Den store Bagedyst 😛

IMG_7954.JPGNå, men jeg fandt en opskrift på pitabrød med karryhummus, tandooriløg og spinat, som jeg bestemte mig for at lave til aftensmad – med kikærtepandekager med gurkemeje og nigellafrø i stedet for pitabrød. Desværre havde supermarkedet ikke mere spinat tilbage. Til gengæld havde de laks på tilbud, så jeg sadlede om og besluttede mig for en løsning, der var mindst ligeså crispy og mættende og faktisk en smule hurtigere at lave: grønne wraps af hjertesalat = spinat og wrap i én. Smart ikke? 😉 Og laks som mættende proteinkilde, der også betød, at jeg undgik at bruge kikærter i både wrap og hummus.

Absolut et hit, så her kommer opskriften. Den rækker til 2 personer.
Alle tingene gøres klar samtidig og serveres i separate skåle, så man selv kan fylde sin wrap med det, man har lyst til. Server gerne lidt friske grøntsagsstave til – det er super til overskydende hummus. Friske koriander og/eller persille er også et hit.

Velbekomme!

Glutenfrie, grønne wraps

Man kan bruge mange forskellige grønne blade. Mine favoritter er spidskål eller hjertesalat, da bladene giver en god sprødhed, men stadig kan bøjes sammen om fyld uden at knække – f.eks. i modsætning til hvidkål. I dag brugte jeg hjertesalat.

Ca. 1 hjertesalathoved pr. person

Sådan gør du:
Skyl salathovedet. Skær bunden af stokken, pil bladene af et efter et og læg dem i en skål til afdrypning. Servér.

Karryhummus

KarryhummusOpskriften er næsten den samme som min opskrift på almindelig hummus. Denne er bare tilsat karry, og så havde jeg glemt at købe citron, så brugte lime i stedet, og jeg glemte vist også at bruge tahin. Men det smagte altså formidabelt alligevel.
Karry er et blandingskrydderi, så husk lige at tjekke, om der skulle være gluten/hvedemel i – det er faktisk indimellem tilfældet. Selv bruger jeg oftest den fra Santa Maria eller Urtekrams, for de er glutenfri.

1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. karry (tjek om den er glutenfri)
saften fra 1 lime eller 1/2 citron
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Hæld lagen fra kikærterne og hæld kikærterne i en skål.
  2. Pres hvidløgene, tilsæt spidskommen, karry, limesaft, en god sjat olivenolie, lidt salt og peber.
  3. Blend det hele sammen med en stavblender.
  4. Tilsæt evt. mere olivenolie (eller evt. vand), indtil din hummus er cremet nok i konsistensen.

Tandoori-løg-relish

IMG_8113.JPG3 løg
ca. 1 spsk. tandoori-krydderi (jeg brugte den fra Santa Maria – fås i større supermarkeder)
Lidt salt.
Olie til stegning

Fremgangsmåde
Brun løgene i en lille gryde sammen med tandoori-krydderi og salt, indtil løgene er godt bløde. Det tager et par minutter. Pas på ikke at skrue for højt op for varmen ,så løgene bliver brankede.

Udramatisk pandestegt laks

1 fersk laksefilet pr. person
Olivenolie til stegning

Ingredienser

  1. Steg laksen i olivenolie på en pande ved middel varme. Først på skindsiden, til den er halvt stegt. Vend den så og steg den færdig på den anden side. Afhængig af tykkelsen skal den nok ca. have 7-8 minutter i alt; lidt længere på skindsiden end den anden side.
  2. Skær laksekødet i små stykker, som man kan putte i sin wrap.

 

Del.

1 kommentar

  1. Pingback: Lynhurtige kikærtepandekager (glutenfri pandekager) - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

Skriv en kommentar