Lynhurtige kikærtepandekager (glutenfri pandekager)

6

KikærtepandekagerGlutenfri pandekager på 10 minutter. Hvis du har kikærtemel i dit køkkenskab og vand i din vandhane, har du sådan set, hvad der skal bruges. Opskriften kan varieres i ét væk og bruges både som madpandekager/wraps og som dessert.

Jeg har lige haft min veninde på weekendbesøg. Hun har to små drenge, og hos dem er pandekager et hit. Men pandekager kan tit godt tage lidt lang tid at lave: man skal piske æg, veje ingredienser af, hele tiden orientere sig i opskriften for de rigtige mængder, og ikke mindst tager det en krig at få dem bagt. Og det kan jeg forstå, er lidt kritisk, når man er en børnefamilie 😉

Men sådan er det ikke med kikærtepandekager.

Den her opskrift kan nemt huskes i hovedet. Den er lynendes hurtigt smække sammen. Det eneste, man skal have på lager er kikærtemel, og det kan jo holde sig umådeligt lang tid. Og så er det både hurtige og nemme at stege/bage (eller hvad det nu hedder).

Opskriften her kan også varieres i et væk, afhængig af, hvad man skal bruge dem til.

Marrokanske kikærtepandekagerJeg tilsætter f.eks. indimellem lidt gurkemeje og nigellafrø/’jomfru i det grønne’, hvis jeg skal bruge pandekagerne som glutenfri madpandekager eller wraps til krydret mad som f.eks. sammen med løg-relish, krydret lammekød og spinat som på billedet her til venstre eller som tilbehør til indisk mad som ‘karryhummus, tandoori-løg og laks’-opskriften her.

Hvis man er mere til dessertpandekager, kan man tilsætte 1 spsk. honning/agavesirup eller sukker og evt. vaniljepulver, vaniljesukker, lidt kardemomme eller revet øko-citronskal.
Se også min anden opskrift på kikærtepandekager med hørfrø.

Pandekagerne kan også fryses.

Så er der det med smagen. Kikærtemel har en karakteristisk smag, som indimellem skiller vandene. Uanset hvordan man vender og drejer det, smager det anderledes end hvedemel. Personligt kan jeg ikke fordrage kikærtemel i bagt bagværk som brød og boller. Men i pandekager, synes jeg, det får en helt anden smag, og jeg har hidtil faktisk ikke serveret dem for nogen, der ikke har kunnet lide dem.

Lynhurtige kikærtepandekager

IMG_8110.JPGPortionen passer til wraps i forbindelse med et hovedmåltid for 2 personer.

2 dl kikærtemel
2 1/2 dl vand

Fremgangsmåde:

  • Pisk kikærtemel og vand godt sammen med et piskeris. Dejen kan sagtens bruges med det samme, men har godt af lige at trække 5-10 minutter så alle eventuelle melklumper bliver opløst.
  • Steg pandekagerne på en mellemstor pande i en eller anden form for olie. Jeg foretrækker olivenolie, hvis det er til madpandekager, og koldpresset kokosolie hvis det er til dessertpandekager. Hæld kun en lille smule dej på ad gangen, da den er overraskende nem at fordele over hele panden, og pandekagerne bliver lækrest, hvis de er tynde.
Del.

6 kommentarer

  1. Lone skriver at pandekagerne smuldrede….

    Brugte Lone hjemmelavet kikærtemel lavet af kogte kikærter….???? For så har man problemet…

    Michael

  2. Pingback: Ingrediensliste - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  3. Jeg har lige prøvet og lave dem nøjagtig som der står, også med at have dejen til at stå i 5-10 min., men de blev fuldstændig smuleret 🙁 prøvede både med og uden sukker, og det var det samme 🙁 ( så også Camilla Plums video inden og tilsatte ingen salt!)

    • Der må jeg være dig svar skyldig. For jeg har prøvet med mange forskellige slags kikærtemel, og det er lige nemt hver gang. Prøv evt. at bruge en mindre pande. Ellers kan du forsøge dig med min anden opskrift på kikærtepandekager. Den indeholder hørfrø, som giver lidt samme sammenbindingseffekt som æg, når hørfrøene kommer i vand http://www.frimad.dk/index.php/kikaertepandekager/

Skriv en kommentar