Ægyptisk linsesuppe

0

God og mættende suppe. Ideel med kikærtepandekager til.

Til ca. 2 personer:

1-2 tomater
2 gulerødder
1 løg
2-3 fed presset hvidløg
125 gram røde linser
7,5 dl grøntsagsboullion (altså 1 terning og 7,5 dl kogende vand)
½ tsk spidskommen
Salt og peber
Evt. friske korianderblade til pynt

Pres hvidløget og svits det i en stor gryde.
Skær løg, tomater og gulerødder i små tern og kom det i gryden.
Svits det let i olivenolie.
Skru ned for varmen.
Skyl de røde linser godt, inden de hældes op i gryden.
Grøntsagsboullionen tilsættes og det hele koges op.
Lad det småkoge i 20-25 minutter inden det blendes med en stavblender.
Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber.

Det er bedst at spise suppen med det samme. Bliver den opvarmet igen, bliver konsistensen grynet. Suppen er dog ganske udmærket alligevel, også selvom den har været i køleskabet eller i fryseren.

Del.

Skriv en kommentar