Ramsløgspesto

0

RamsløgspestoSå er det ved at være tid til lidt sommermad! Her er en opskrift på ramsløgspesto uden laktose. Og uden gluten selvfølgelig. Den smager super godt som tilbehør til nye kartofler, men er også lækker som fyld i f.eks. en grillet svinemørbrad.

Sikke en herlig dag det var i går! Med det flotteste vejr – sådan må det for min skyld gerne fortsætte længe!

Efter at have løbe iFORM Kvindeløb tog min veninde, Camilla,og jeg ned og fik en dukkert på Den Permanente neden for Risskov, hvor vi vinterbader. For øjeblikket er Risskovs skovbund FULD af ramsløg, klar til at plukke og tage med hjem. Så det gjorde vi, for vi skulle nemlig grille med nogle venner om aftenen, og hvad kunne så næsten være mere lækkert som tilbehør end hjemmelavet ramsløgspesto!?

Ramsløg i RisskovEt godt tip, når man plukker ramsløg, er, at gå et godt stykke væk fra stierne, så der ikke lige er nogen, der har tisset på de ramsløg, man plukker 😉

Pestoen er nem at lave, og den eneste ingrediens, der kan være lidt svær at få fat på (i hvert fald uden for sæson) er ramsløgene.

Opskriften er sådan lidt på slump, så smag den til og prøv dig frem. Jeg plejer at bruge ca. lige meget ramsløg og spinat, men det kan justeres alt efter hvor stærk en smag af ramsløg, man er til.

OBS! De grønne blade fylder umiddelbart meget, men de svinder ind til næsten ingenting, så snart de bliver blendet, så lav hellere en rigelig stor portion. Jeg har endnu ikke opdaget at den ikke blev spist op…

Ingredienser til et glas laktosefri ramsløgspesto

RamsløgEn stor håndfuld mandler (50-100 g), alternativt til mandler, kan man bruge solsikkekerner
En lige så stor håndfuld ramsløg (ca. halvt så mange som på billedet)
En kæmpe håndfuld spinatblade
Olivenolie
Salt (og evt. lidt peber)

Fremgangsmåde

  • Hak mandlerne groft på et spækbræt og rist dem på en tør pande ved middel-høj varme, til de begynder at få lidt farve. Sørg for at ryste panden indimellem, så de ikke brænder på. Tip! I stedet for at hakke nødder med en kniv på et spækbræt kan man putte dem i en frysepose og give dem nogle slag med en kødhakker – så undgår man at nødderne triller ud over det hele – husk dog stadig lige at have et spækbræt under!!
  • Skyl spinat og ramsløg og skær dem i meget små stykker.
  • Fyr det hele ned i en minihakker sammen med salt og et godt skvæt olivenolie, eller blend det hele med en stavblender i en skål. Gør det lidt efter lidt og rør evt. undervejs. Smag til med salt og tilsæt evt. mere olivenolie. Stop når den ønskede konsistens opnås. Det er en smagssag, om man er mest til grov eller cremet pesto. Jo mere cremet, pestoen bliver, jo mere bliver smagen af en eller anden mærkelig grund mere avocado-agtig(!)
Del.

Skriv en kommentar