Hummus

8

Når rugbrød ikke lige er en option på madpakken, er det godt at have noget andet i baghånden, som man nemt kan tage med, når man akut skal ud af døren. Når jeg laver humus, plejer jeg at dele den op i 4-5 små portioner og putte dem i bøtter. Så lægger jeg de 4 i fryseren og spiser den sidste. Når jeg så har brug for en akut madpakke, tager jeg bare en bøtte humus sammen med nogle gulerods-, peberfrugt- og/eller agurkestave – så har man en fin frokost.
Blandingsforholdet er lidt på gefühl, så det er ikke nødvendigt at være nøje med mængderne – så får man også en forskellig humus hver gang…

Ingredienser:
1 dåse kikærter, hæld lagen fra (hvis man bruger tørrede kikærter skal man bruge 200 g, lade dem udblødes i en skål med vand i ca. 12 timer, koge dem i 45-60 min. i usaltet vand og lade dem køle af, smager ens)
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Saften fra ½-1 citron
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1 tsk. tahin (sesampasta, fås i mellemøstlige grønthandlere eller velassorterede supermarkeder)
Salt og peber

How to:
Hæld lagen fra kikærterne og put dem i en plasticskål
Tilsæt hvidløg, olivenolie, citronsaft, spidskommen, og tahin. Blend det hele sammen (nemmest med stavblender).
Tilsæt evt. mere citronsaft, olivenolie eller koldt vand, hvis du synes humusen er for tyktflydende.
Smag til med salt og peber.

Variationer:
1) Hakket persille
2) Hakket, frisk mynte
3) Hakkede koriander

Kan spises som pålæg på alle former for brød.
Put humusen i en lille bøtte og tag den med på madpakken som dip til f.eks. gulerodsstave/agurk/peberfrugt i stave.

Ideel at nedfryse i mindre portioner.
Kan holde sig i køleskabet et par dage.

Del.

8 kommentarer

  1. Pingback: Grønne wraps med karryhummus, tandoori-løg-relish og laks - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  2. Pingback: Ingrediensliste - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  3. Pingback: Hvad skal jeg finde på? | FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  4. annette frederiksen

    jeg vil bare sige at det er en super dejlig hjemmeside du har her, bruger tit dine opskrifter som altid er super gode og tak for at du vil bruge tid på at lægge nye opskrifter ud er desværre ikke selv så kreativ men det kommer måske bare et stort tak herfra

    • Dejligt at høre, Annette 🙂 Det gør mig så glad og giver motivation til at eksperimentere med nye ting, når andre også kan bruge mine opskrifter til noget 🙂

  5. Pingback: FriMad.dk » Nøddeknækbrød med gulerødder

  6. Pingback: FriMad.dk » Få styr på bønnerne

  7. Pingback: Frimad » Side ikke fundet

Skriv en kommentar