Uhm, en god smag, næsten sådan lidt kageagtig. Dette er en opskrift på super sundt og nemt, glutenfrit knækbrød, der slet ikke kræver noget mel, men til gengæld er fyldt med fibre og sundt fedt.
Kan også bruges som glutenfrit alternativ til grissini.
Når man ruller dejen ud mellem to stykker bagepapir kan man med fordel dele dejen op i to og rulle en halvdel ad gangen – ellers er den nemlig svær at få tynd nok (= ½ cm). Jeg kom selv til at lave dem for tykke, og så blev de ikke sprøde. Det gjorde dem nu ikke dårligere, bare anderledes brødagtige.
Smager helt formidabelt med humus eller Fri margarine på.
Opbevares i køleskabet og skal derefter en tur på brødristeren inden servering.
Ingredienser:
100 g hørfrø (1½ dl)
100 g hasselnødder (tjek for spor af gluten)
2-3 gulerødder, revne
2 spsk Husk
1-1½ dl vand
Sådan gør du:
Nødder og hørfrø blendes til grovkornet mel.
Riv gulerødderne og bland det hele sammen i en stor skål. (Hvis man gider, kan man evt. piske husk’en i vandet i 5-10 minutter først til det gelerer – det gør dejen mere lækker og brødet mindre krummende, men er ikke nødvendigt).
Brug en kagerulle og rul dejen ud til en stor firkant mellem to stykker bagepapir til den er ca. ½ cm tyk.
Fjern det øverste lag bagepapir og rids derefter dejen op i passende stykker ved hjælp af en kniv eller en pizzaskærer.
Bages i 30 minutter ved 200 grader og afkøler derefter på en rist.
Husk at fjerne bagepapiret inden afkølingen, så knækbrødene bliver sprøde.
1 kommentar
Pingback: Hvad skal jeg finde på? | FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter