Hvad er ‘Husk’?

8

Husk, psyllium-frøskaller eller loppefrøskaller, som de også kaldes, er bittesmå, fnug-lette plantebestanddele, der er meget rige på fibre. Husk indeholder ikke gluten. Egentlig er Husk et naturlægemiddel mod førdøjelsesproblemer, fordi det har et højt fiberindhold, men bruges af samme grund også i almindeligt bagværk.

Husk er specielt godt i glutenfrit bagværk, da det 1) højner fiberindholdet, og 2) har en evne til at gelere/gøre bagværket mere elastisk.

Husk kan oftest købes i Matas, på apoteket og i helsekostforretninger og oftest også i større supermarkeder som Kvickly og SuperBest. Husk fås i flere forskellige varianter, men den slags, der ses nedenfor kan gå til det hele. Læs mere om Husk her.

Del.

8 kommentarer

  1. Pingback: Omelet med grøntsager og mozzarella | Emilias glutenfri køkken

  2. Er det muligt at erstatter Husk med chiafrø?

    Jeg ligger nemlig inde med størstedelen af et dyrt (dog økologisk) kilo chiafrø, der lader til også at gelatere, hvis jeg forstår udtrykket ret.

    • Bumbum, det er et godt spørgsmål. Jeg tror ikke, chia gelerer helt så meget som husk, meeen den måde Husk gelerer på, er jo ikke altid et lige stort hit. Så måske chiafrø er et okay alternativ. Du må meget gerne dele, hvordan det går 🙂

  3. Pingback: FriMad.dk » Mors glutenfri “rugbrød”

  4. Pingback: FriMad.dk » Gluten- og laktosefri pizza

  5. Pingback: FriMad.dk » Nøddeknækbrød med gulerødder

  6. Pingback: FriMad.dk » Gulerodsmuffins / gulerodskage, glutenfri

  7. Pingback: FriMad.dk » Glutenfri grovboller (ny version)

Skriv en kommentar