Spidskål – yeah!

0

Denne opskrift er egentlig også beregnet til at marinere tofu og grønkål med inden pandestegning, men da jeg ikke er fan af tofu og ikke havde grønkål, prøvede jeg med spidskål, og det var virkelig en succes. Måske kan det være et hit med kylling i stedet for tofu?
Retten smager også god kold, og er derfor god på madpakken.

Til 2 personer

Ingredienser:
2 spidskål, i strimler
½ dl vand
½ dl soja-sauce (tjek lige, at den ikke er lavet på hvede! Rema har en glutenfri)
1 stor spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk. honning
1 tsk. olivenolie
En lille smule chilipulver eller noget andet stærkt
Evt. 1 spsk. ris-eddike (altså det man bruger til sushi)
Evt. ½ tsk. sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Bland soja, vand, honning, olivenolie, ris-eddike og sennep sammen til en marinade. Varm en stor gryde op med olie. Skru ned på lidt over medium varme og svits ingefær, hvidløg og chili. Hæld derefter en ca. 1/3 af marinaden i og tilsæt kålen. Hæld resten af marinaden over og bland det godt, mens kålen svitses. Når kålen er al dente, er den færdi.

Variation med kyllinge-inderfilet:
Alt undtagen spidskål blandes sammen i en skål, og inderfileterne vendes i. Lad det trække i ca. 30 min. Derefter steges inderfileterne i gryden med olie ved lidt over medium varme til de er gennemstegte. Hæld løbende et par spsk. marinade over undervejs. Når kyllingen er færdig tages den af, og ny olie kommes i gryden. Tilsæt kål og hæld resten af marinaeden over. Steg/kog kålen til den er al dente.

Del.

Skriv en kommentar