Mazarinkage

10

Selvom den er glutenfri, bliver denne mazarinkage let og luftig. Den smuldrer ikke (i hvert fald ikke mere end almindelig mazarinkage), og så smager den intet mindre end himmelsk!

100 g rismel
100 g kartoffelmel (eller maizena)
200 g revet marcipan (indeholder glucosesirup baseret på hvede, skal være hjemmelavet for at være helt glutenfri)
1 spsk. bagepulver (tjek varedeklarationen for gluten)
200 g flormelis
200 g smeltet smør/Fri
4 æg

Glasur:
100 g smeltet chokolade (tjek varedeklarationen for gluten og laktose. Brug evt.Landlords eller Nettos pålægschokolade)

Fremgangsmåde:
Marcipanen rives så fint det nu kan lade sig gøre.
Rismel, kartoffelmel, marcipan og bagepulver blandes sammen i en skål.
Flormelis, smør/Fri og æg blandes sammen i en anden stor skål (skal ikke piskes).
Mel/marcipan-blandingen hældes over i den våde blanding og det vendes sammen.
Læg bagepapir i bunden af en springform/lille bradepande og hæld dejen i.
Kagen bages i 40 minutter ved 180 grader.

Glasuren: Chokoladen smeltes og hældes over.

Kagen kan fint fryses i mindre stykker.

Del.

10 kommentarer

  1. Louise Hoff-Clausen

    Det lyder lækkert. Desværre kan jeg ikke tåle rismel – har du et forslag til en anden type mel jeg kan bruge i stedet? Jeg kan godt tåle gluten i mindre mængder men ved ikke om alm hvedemel ville fungere fint her?

  2. Et godt tip er at fryse marcipanen først, så er den nemmere at rive 🙂 Nettos mørke chokolade fra Superior på 70-80% har jeg gode erfaringer med 😛
    Glæder mig til at prøve denne som jordbærtærte 😉
    Mh. Lea

  3. Camilla Hansen

    ud fra målene på den bradepande du plejer at lave, tror jeg bare jeg 3-dobler 🙂 det er jo kageglade mennesker og selvom der kun er 1 gluten allergiker imellem kan de jo alle sammen prøve at smage lidt lækkert glutenfrit 🙂

  4. Camilla Hansen

    hvor mange personer er der til i den kage? Jeg står og skal lave glutenfri kage til 40 pers nemlig

    • Hej Camilla
      Hmm, der må jeg være dig svar skyldig. Jeg bagte den i en mellemstor bradepande med cirka-målene 23×28 cm. Det lyder som et stort arrangement – held og lykke med det 🙂
      //Ane

  5. Pingback: Frimad » Glutenfri og laktosefri fødselsdag

Skriv en kommentar