Mazarinkage

8

Selvom den er glutenfri, bliver denne mazarinkage let og luftig. Den smuldrer ikke (i hvert fald ikke mere end almindelig mazarinkage), og så smager den intet mindre end himmelsk!

100 g rismel
100 g kartoffelmel (eller maizena)
200 g revet marcipan (indeholder glucosesirup baseret på hvede, skal være hjemmelavet for at være helt glutenfri)
1 spsk. bagepulver (tjek varedeklarationen for gluten)
200 g flormelis
200 g smeltet smør/Fri
4 æg

Glasur:
100 g smeltet chokolade (tjek varedeklarationen for gluten og laktose. Brug evt.Landlords eller Nettos pålægschokolade)

Fremgangsmåde:
Marcipanen rives så fint det nu kan lade sig gøre.
Rismel, kartoffelmel, marcipan og bagepulver blandes sammen i en skål.
Flormelis, smør/Fri og æg blandes sammen i en anden stor skål (skal ikke piskes).
Mel/marcipan-blandingen hældes over i den våde blanding og det vendes sammen.
Læg bagepapir i bunden af en springform/lille bradepande og hæld dejen i.
Kagen bages i 40 minutter ved 180 grader.

Glasuren: Chokoladen smeltes og hældes over.

Kagen kan fint fryses i mindre stykker.

Del.

8 kommentarer

  1. Louise Hoff-Clausen

    Det lyder lækkert. Desværre kan jeg ikke tåle rismel – har du et forslag til en anden type mel jeg kan bruge i stedet? Jeg kan godt tåle gluten i mindre mængder men ved ikke om alm hvedemel ville fungere fint her?

  2. Et godt tip er at fryse marcipanen først, så er den nemmere at rive 🙂 Nettos mørke chokolade fra Superior på 70-80% har jeg gode erfaringer med 😛
    Glæder mig til at prøve denne som jordbærtærte 😉
    Mh. Lea

  3. Camilla Hansen

    ud fra målene på den bradepande du plejer at lave, tror jeg bare jeg 3-dobler 🙂 det er jo kageglade mennesker og selvom der kun er 1 gluten allergiker imellem kan de jo alle sammen prøve at smage lidt lækkert glutenfrit 🙂

  4. Camilla Hansen

    hvor mange personer er der til i den kage? Jeg står og skal lave glutenfri kage til 40 pers nemlig

    • Hej Camilla
      Hmm, der må jeg være dig svar skyldig. Jeg bagte den i en mellemstor bradepande med cirka-målene 23×28 cm. Det lyder som et stort arrangement – held og lykke med det 🙂
      //Ane

  5. Pingback: Frimad » Glutenfri og laktosefri fødselsdag

Skriv en kommentar