Sunde, glutenfri mandelmuffins

15

Lidt lækkert til eftermiddagskaffen er både rart og hyggeligt, og hvis man så oven i købet kan finde noget, der ikke er pumpet op med sukker, er det jo helt fantastisk. De her glutenfri mandelmuffins er nemme at lave, kræver ikke særlig mange ingredienser, og så smager de dejligt. Jeg har frosset nogen af dem ned, som jeg tror jeg vil tage med på madpakken i ny og næ eller som snack til et mellemmåltid.

Hvis de skal være lidt sødere og blive til en egentlig kage, kan man helt sikkert bare tilsætte 1 tsk vaniljesukker og 100 g rørsukker.

Kan evt. pyntes fint som cupcakes med sojaflødeskum på spray – som jeg nu har fundet i min helsekostforretning.

Jeg har pr. 23. september 2012 efter at have bagt muffins’ene flere gange justeret blandingsforholdene i opskriften, så kagen bliver lidt mere luftig.

Til 12 muffins ca. 10 glutenfrie muffins:

200 g mandler 100 g mandler
2 dl hørfrø  1 dl hørfrø eller solsikkekerner
3 bananer 2 godt modne bananer
½ tsk bagepulver
2-3 æg 2 æg
En lille smule salt

Fremgangsmåde:

Blend mandler og hørfrø til groft mel. Hæld det i en skål og bland bagepulver og salt i.
Mos bananerne og vend dem i.
Slå æggene ud i skålen og rør det hele godt sammen.
Puttes i muffinsforme og bages i 25 minutter ved 200 grader.

Del.

15 kommentarer

  1. Pingback: Glutenfri chokoladekage som muffins, lækre og sukkerfri! - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  2. Jeg er helt afhængig af din side; hver gang jeg skal bage, er jeg her forbi. Super gode opskrifter, og denne er ingen undtagelse 🙂
    Jeg tror dog jeg vil opgradere med lidt mørk chokolade næste gang 😀

    • Hej Kristine.
      Ih, hvor dejligt at høre 🙂
      Og mørk chokolade er med garanti et hit her!
      Velbekomme
      //Ane

  3. Rasmus Skøtt

    Hej. Super godemuffins. Jeg har skiftet de almindelige hørfrø ud med gule hørfrø. Det blev de merenødeatige af. Super godt. Tænker man kan putte lidt mindre sukker i med gule hørfrø men har ikke prøvet det endnu.

    • Tak for tippet. Jeg plejer nu altid at bage dem helt uden sukker. Det behøves ikke, hvis bananerne bare er modne 🙂

  4. Michelle Nielsen

    Ser rigtige lækre ud, de skal helt sikkert prøves i weekenden :).
    Ved du hvor mange kalorier der ca er i en muffin? 🙂

    • Nej, regner aldrig sådan noget ud 🙂
      Men de er nok rimelig hæftige pga. nødderne. Til gengæld er det jo den sunde slags fedt…

  5. Anja Tegen

    Kan både disse og dine chokoladekage muffins fryses ned Ane, eller bliver de så ikke så lækre mere???

    Hilsen
    Anja

  6. Pingback: FODMAP til morgenmad. « Ro i maven

  7. Pingback: Lækre muffins « Peters blog

    • Ja, de forsvinder hurtigt, hvis man ikke passer på! 😉 Heldigvis kan man nyde dem med god samvittighed.

Skriv en kommentar