Nem rabarberkage, uden gluten og laktose

10

Så er det forårstid og dermed rabarbertid!

Sidst jeg var hjemme hos mine forældre, lavede min mor denne her, og den faldt i smag hos alle familiens medlemmer.

Den er ligesom mine mokkabrownies en af den slags kager, som man kan foreslå til almindeligt gluten-spisende værter og værtinder, der gerne vil være imødekommende over for allergikere. For opskriften kræver ikke, at man tager ud og leder efter “mærkelig” mel. Det, der er sværest at få fat på, er nok næsten rabarberen, så mon ikke det er overkommeligt for de fleste – i hvert fald i højsæsonen 😉

Opskriften er hurtig og nem at lave. Svarer til en stor tærteform.

 

Du skal bruge:
500 g rabarber, renset og skåret i stykker af ½-1 cm
1 spsk. kartoffelmel
4 spsk. sukker
4 æg
8 spsk. sukker
50 g kokosmel
50 g mandler, der er blendet til mandelmel

Evt. sojayoghurt iblandet lidt vanillesukker som “cremefraiche”.

Sådan gør du:
Rabarber, kartoffelmel og 4 spsk. sukker blandes sammen og fordeles i tærtefadet.
Æg og 8 spsk. sukker piskes sammen til en æggesnaps.
Kokosmel og mandelmel vendes i.
Massen hældes over rabarberen i tærtefadet.
Bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.

Rør lidt vanillesukker ud i lidt sojayoghurt og server det sammen med.
Man kan også servere kagen med sojaflødeskum på spray, men så skal man nok lige forbi en helsekost.

Del.

10 kommentarer

  1. Jeg skal severe en dessert for nogle veninder og en af dem kan ikke tåle mandelmel? Hvad kan man erstatte det med i denne opskrift? 🙂

  2. Ditte Marie

    Hej Ane

    Kokosmelet i opskriften er det alm revet kokos eller er det kokosfibermel? (har begge dele)

  3. Hej Ane,

    Har lige lavet den fantastiske rabarber kage. Den blev himmelsk.
    Tak for du deler opskriften med os 🙂
    Og hvad vil du synes man kan erstatte rabarber med når man ikke kan finde det?

    Med venlig hilsen
    Patricia

    • Hej Patricia.

      Dejligt at høre, at kagen er et hit 🙂

      Hmm, måske æbler/æblegrød kan erstatte rabarber her i vinterhalvåret. Blommer kunne egentlig også være lækkert, tror jeg.

      Giv lige lyd, hvis du forsøger dig med en variant – ih, det får jeg helt selv lyst til 🙂

      /Ane

  4. Det lyder lækkert 🙂
    Hvad kan jeg bruge i stedet for kokosmel? Tilføje mere mandelmel?
    Jeg tåler nemlig ikke kokos.

    De bedste hilsner fra Monica

    • Ja, det tror jeg sagtens du kan. Eller f.eks. glutenfrie havregryn, hvis du kan tåle det 🙂

Skriv en kommentar