Grøntsagssuppe med bid

1

En suppe der varmer i vinterkulden, og så er den billig! Spises evt. med kikærtepandekager til.

Ingredienser:
½-1 kg grøntsager efter eget valg (2-3 slags, fx porrer, gulerødder, rodfrugter, kartofler, broccoli, selleri, helst ikke rødbeder)
1-2 løg
3 hvidløgsfed
2 tsk olivenolie
6 dl vand
1 grøntsagsboullionterning
½-1 tsk. stødt chili
Evt. 1 tsk. tørret timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skræl, skyl eller pil grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløgene og hak/pres dem.
Kom olie i en stor gryde ved høj varme.
Svits løg, hvidløg og grøntsager i et par minutter.
Rør grøntsagsboullionen ud i et grus med kogende vand (se emballagen på pakken).
Tilsæt vand, boullion og lad grøntsagerne koge i det i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er bløde.
Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er jævn. Tilsæt evt. kogende vand, hvis suppen er for tyk.
Sæt gryden på kogepladen igen og lad suppen koge op. Tilsæt chili og evt. timian.
Smag til med salt og peber.

Topping:
Evt. let ristet, smuldret parmaskinke eller friske forårsløg i skiver.

Fyld:
Suppen bliver mere mættende, hvis man tilsætter en lille håndfuld forkogte rejer til hver portion.

Del.

1 kommentar

  1. Pingback: FriMad.dk » Hvad skal jeg finde på?

Skriv en kommentar