Glutenfrit knækbrød

5

Ultra nemt og hurtigt knækbrød. Tager max. 10 min. at smække sammen, klistrer ikke, så er nemt at rulle ud. Ud af denne opskrift bliver der ca. til to bageplader. Knækbrødet smager bedst helt nybagt, men kan også peppes lidt op ved en tur på brødristeren. Kan holde sig et par dage i køleskabet. Kan også sagtens tåle at blive frosset ned. Jeg har lidt på fornemmelsen, at det bliver bedre, jo mere tør dejen er inden bagning, så pas på med at fyre mere vand i end højst nødvendigt.
Jeg bruger det dels som knækbrød, men også som snack til forskellige slags dip som fx tzatziki, humus eller tapenader.

Ingredienser:
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3-3½ dl fuldkornsrismel/hirseflager/kikærtemel/kartoffelmel/boghvedemel (jeg plejer at blande lidt af hvert)
1 tsk bagepulver
½ dl olivenolie
2½ dl vand

Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Derefter hældes olien og vandet i. Konsistensen skal være som meget tyk havregrød. Jeg synes, den bliver god af lige at stå en halv time, så hørfrøene gelerer.
Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir og deles med en kniv/pizzaskærer i den størrelse stykker, man ønsker.
Bages ved 175 grader varmluft i ca. 20-25 min. De har fået nok, når de er gyldne i kanten.

Del.

5 kommentarer

    • Åh, det kan jeg faktisk ikke engang huske, om jeg gjorde. Jeg tror fint de kan fungere uden. Særligt hvis man spiser dem med noget ovenpå. Men hvis de primært skal spises som snacks, er salt nok meget lækkert 🙂 //Ane

  1. Hej Ane.

    Jeg har nu prøvet at bage dine glutenfri knækbrød. De blev rigtig gode.
    Dem skal jeg helt sikkert bage igen

    Mvh
    Doris

  2. Mette Winther Hviid

    Hej Ane

    Jeg kommer også hirseflager og fint hakket mandler i mine knækbrød…mandler er jo super godt for fordøjelsen.

    Jeg bruger nogle af dine opskrifter…men det ender altid med min egen version

    Tak for din gode blok

    Hilsen

    Mette

  3. Pingback: FriMad.dk » Hvad skal jeg finde på?

Skriv en kommentar