Nem roulade uden gluten

6

Selve kagedejen er faktisk fuldstændig den samme som den til glutenfri lagkagebunde her på FriMad.dk. Men kan altså også lave den til en god gammeldags roulade.

Kagedej:
4 æg
200 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g rismel
2 tsk. bagepulver

Kakaosmørcreme:
75 g Fri margarine
75 g flormelis
2 toppede tsk. kakao
3 kolde spsk. stærk kaffe
1 pasteuriseret æg

Sådan laves selve kagen:
Æg og sukker piskes sammen i en stor skål til det bliver hvidt.
Kartoffelmel, rismel og bagepulver blandes godt sammen og vendes i æggesnapsen.
Hæld dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og fordel dejen i en jævn firkant.
Bages ved 200 grader i 10-12 minutter.

Sådan laves fyldet:
Margarine og flormelis røres til en let, hvid æggesnaps.
Kakao, kaffe og pasteuriseret æg røres i.

Sådan lægges kagen sammen:
Når dejen er bagt og taget ud af ovnen, overdækkes den med et fugtigt viskestykke. Lad dejen afkøle sådan.
Kagecremen smøres jævnt ud over dejen, og derefter rulles det hele sammen til en fin roulade.

Man kan evt. udskifte kakaosmørcremen med:
1) Hindbærmarmelade
2) Jordbærmarmelade
3) Dr.Oetkers kagecreme med vanille (den er gluten- og laktosefri)


Del.

6 kommentarer

  1. Grada Jepsen

    Hej
    Lækker opskrift
    Jeg skal lave lagkager til min nevøs barnedåb
    Og tænkte at bruge din opskrift men med kakaopulver i.
    Hvor længe kan disse kager holde? Kan jeg lave dem 1 eller 2 dage før

  2. Pingback: Dr. Oetkers Kagecreme med vanillesmag - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter

  3. Den er bare super go 🙂 den smager også godt hvis man undlader kakao og kaffe og ligger et par skefulde marmelade i blandingen 🙂 så bliver det et super lækkert fyld

    • Jeg bruger næsten altid fuldkornsrismel fra Urtekram, når jeg bager med rismel. Den er godt nok lidt dyr, men man skal aldrig falde i og købe den helt billige fra Pama. For den knitrer simpelthen for mærkeligt i munden :/

Skriv en kommentar