Selve kagedejen er faktisk fuldstændig den samme som den til glutenfri lagkagebunde her på FriMad.dk. Men kan altså også lave den til en god gammeldags roulade.
Kagedej:
4 æg
200 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g rismel
2 tsk. bagepulver
Kakaosmørcreme:
75 g Fri margarine
75 g flormelis
2 toppede tsk. kakao
3 kolde spsk. stærk kaffe
1 pasteuriseret æg
Sådan laves selve kagen:
Æg og sukker piskes sammen i en stor skål til det bliver hvidt.
Kartoffelmel, rismel og bagepulver blandes godt sammen og vendes i æggesnapsen.
Hæld dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og fordel dejen i en jævn firkant.
Bages ved 200 grader i 10-12 minutter.
Sådan laves fyldet:
Margarine og flormelis røres til en let, hvid æggesnaps.
Kakao, kaffe og pasteuriseret æg røres i.
Sådan lægges kagen sammen:
Når dejen er bagt og taget ud af ovnen, overdækkes den med et fugtigt viskestykke. Lad dejen afkøle sådan.
Kagecremen smøres jævnt ud over dejen, og derefter rulles det hele sammen til en fin roulade.
Man kan evt. udskifte kakaosmørcremen med:
1) Hindbærmarmelade
2) Jordbærmarmelade
3) Dr.Oetkers kagecreme med vanille (den er gluten- og laktosefri)
8 kommentarer
Utrolig nem opskrift 🤩
Jeg har udskiftet sukker i bunden med 150g agavesirup og flormelis i kakaosmøren, med 50 g agavesirup, og det virker supergodt.
Da smøren dog blev lidt tynd, har jeg så tilført kokosmel, “så det passede i konsistens” 😃
Nice! Tak for tips 😀
margarine og flourmelis røres til en lys æggesnaps ??
Hej
Lækker opskrift
Jeg skal lave lagkager til min nevøs barnedåb
Og tænkte at bruge din opskrift men med kakaopulver i.
Hvor længe kan disse kager holde? Kan jeg lave dem 1 eller 2 dage før
Pingback: Dr. Oetkers Kagecreme med vanillesmag - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter
Den er bare super go 🙂 den smager også godt hvis man undlader kakao og kaffe og ligger et par skefulde marmelade i blandingen 🙂 så bliver det et super lækkert fyld
Hvilken slags rismel bruger du i denne opskrift?
Jeg bruger næsten altid fuldkornsrismel fra Urtekram, når jeg bager med rismel. Den er godt nok lidt dyr, men man skal aldrig falde i og købe den helt billige fra Pama. For den knitrer simpelthen for mærkeligt i munden :/