Laktosefri is-kaffe

0

Jeg håber, I kan holde varmen (ud) derude allesammen. Ellers er her en lille dem opskrift på laktosefri ice-coffee, som jeg lærte at lave, dengang jeg arbejdede på café.

– Den er nem, cool og lækker 🙂

Kaffen skal helst være et espressoshot, men da de færreste har sådan en fancy maskine til at stå hjemme i køkkenet, er nedenstående opskrift lavet med helt almindelig instant coffee. Man kan helt sikkert også brygge en lille smule meget stærk filterkaffe og bruge i stedet for. Prøv dig frem – præferencer er forskellige. Det samme gælder i forhold til om man er mest til rismælk eller sojamælk. Jeg synes selv, rismælk passer bedst til kaffe.

Til et glas cool kaffe skal du bruge:
1 toppet tsk instant coffee/pulverkaffe eller 1 espresso-shot (=den mængde kaffe, man ellers ville bruge til en normal kop kaffe, men uden vand)
Et lille skvæt (næsten) kogende vand
1 spsk rørsukker
Rismælk (eller sojamælk, hvis du bedre kan lide det)
2-3 isterninger

Og sådan gør du:
Hæld instant coffee pulveret i et glas, der kan klare høje temperaturer (et glas af tykt glas), og tilsæt et lille skvæt kogende vand – lige akkurat nok til at kaffepulveret kan opløses.
Tilsæt rørsukker og rismælk og rør godt rundt.
Server med isterninger ude i solen 🙂

Variationsforslag:
Erstat evt. noget af rørsukkeret med vanillesukker.
Kan også serveres med sojaflødeskum (fra spray) på toppen, hvis det skal være ekstra festligt.

Del.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.