Jeg håber, I kan holde varmen (ud) derude allesammen. Ellers er her en lille dem opskrift på laktosefri ice-coffee, som jeg lærte at lave, dengang jeg arbejdede på café.
– Den er nem, cool og lækker 🙂
Kaffen skal helst være et espressoshot, men da de færreste har sådan en fancy maskine til at stå hjemme i køkkenet, er nedenstående opskrift lavet med helt almindelig instant coffee. Man kan helt sikkert også brygge en lille smule meget stærk filterkaffe og bruge i stedet for. Prøv dig frem – præferencer er forskellige. Det samme gælder i forhold til om man er mest til rismælk eller sojamælk. Jeg synes selv, rismælk passer bedst til kaffe.
Til et glas cool kaffe skal du bruge:
1 toppet tsk instant coffee/pulverkaffe eller 1 espresso-shot (=den mængde kaffe, man ellers ville bruge til en normal kop kaffe, men uden vand)
Et lille skvæt (næsten) kogende vand
1 spsk rørsukker
Rismælk (eller sojamælk, hvis du bedre kan lide det)
2-3 isterninger
Og sådan gør du:
Hæld instant coffee pulveret i et glas, der kan klare høje temperaturer (et glas af tykt glas), og tilsæt et lille skvæt kogende vand – lige akkurat nok til at kaffepulveret kan opløses.
Tilsæt rørsukker og rismælk og rør godt rundt.
Server med isterninger ude i solen 🙂
Variationsforslag:
Erstat evt. noget af rørsukkeret med vanillesukker.
Kan også serveres med sojaflødeskum (fra spray) på toppen, hvis det skal være ekstra festligt.