Glutenfrit rugbrød uden mel og uden gær

2

Glutenfrit rugbrød uden mel, uden husk og uden gær. Nogen kalder det stenalderbrød. Smager godt og er nemt at lave. Kan med fordel anbefales til søde værter og værtinder, der gerne vil være imødekommende over for glutenallergikere, fordi det ikke kræver specialindkøb – og alle kan lide det.

Nu er jeg efterhånden stødt på denne opskrift flere gange på min vej rundt i opskrift-cyperspace, og flere priser dets lækkerhed. Så selvfølgelig måtte jeg da også prøve det af! Og jeg er enig i. Brødet smager virkelig godt, er nemt at lave og dejligt anderledes. Jeg kan dog ikke spise særlig meget af det ad gangen, fordi det er så tungt. Det er heldigvis alt sammen sundt fedt, og med en masse grønt ved siden af, fungerer det fint.

Det er desuden et glutenfrit ‘rugbrød’ der slet ikke indeholder mel eller “mærkelige” ingredienser. Det kræver heller ingen røremaskine og smager ikke særlig “glutenfrit”, så det kan med fordel anbefales til værter, der gerne vil være imødekommende og bage noget, som alle kan tåle.

Jeg ved ikke helt, hvem der skal have credit for opskriften, da den florerer mange steder på nettet og har gjort det længe. Men da jeg nødigt selv vil tage æren for opskriften, kan jeg da henvise til en anden madblog, der også har mange gode, glutenfrie opskrifter, nemlig Mad for livet.

Ingredienser til 1 stk. glutenfrit rugbrød

600 g blandede frø, nødder og kerner (originalopskriften siger 100 g af hver: solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, valnødder, mandler og græskarkerner, men man kan fx også bruge hasselnødder eller kogte kidneybønner)
5 æg
½-1 dl olivenolie (jeg brugte 1 hel dl, og det var lige rigeligt efter min smag)
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Bland frø, nødder og kerner sammen i en stor skål. De skal ikke hakkes – brødet kan sagtens hænge sammen alligevel.
Slå æggene ud i en mindre skål og pisk dem let sammen med olivenolie og salt ved hjælp af en gaffel.
Hæld æggemassen over kerneblandingen og bland det hele godt sammen.
Hæld dejen i en lille franskbrødsform, der er foret med bagepapir og bag brødet ved 160 grader (ikke varmluft) i en time. Lad brødet afkøle på en rist.
Kan evt. skæres i skiver og fryses ned. Men af en eller anden grund smager det bedst, hvis det ikke har været frosset. Kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.

Del.

2 kommentarer

  1. Katarina Møller

    Det er et rigtigt godt brød fast lige som et rigtigt rugbrød
    kun et men det er for salt til min smag .
    men den hænger jo også På mig det må jeg bare justerer ned .
    😀

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.