Glutenfri macaroons med mælkefri mokkacreme

0

Glutenfri macaroons med mælkefri mokkasmørcremeGlutenfri macaroons – glutenfri petit fours. Velegnet som en nem glutenfri kage til dessert eller i en kagebuffet til et større arrangement som f.eks. en konfirmation eller et bryllup. Og selvfølgelig er de også uden mælk, når jeg laver dem, så de er helt og aldeles laktosefri også. Nøjj, hvor ville jeg blive lykkelig, hvis nogen tænkte på at sætte sådan en lille glutenfri sag på bordet, næste gang de inviterer <3

Jeg har længe haft lyst til at lave sådan nogle hapsere her. Kombinationen af sprød hasselnød og blød mokka kan jeg nemlig slet ikke stå for.

Så da jeg fornylig holdt fødselsdagskomsammen, var det jo en oplagt mulighed for at få prøvet dem af som supplement til min gluten- og mælkefrie lagkage. Så jeg fik dem testet både blandt glutenintolerante og mælkeallergikere (som jeg har flere af i min omgangskreds) og andre, der godt kan tåle gluten og mælk.

Og man må sige, at kagerne tog kegler i begge grupper. Eneste fejl fra min side var, at jeg ikke havde lavet dobbelt eller endda tripple portion…

De glutenfrie macaroons er så nemme at lave, at det næsten gør ondt – og så fornemt velsmagende, at man spørger sig selv, hvorfor man ikke bare lavede nogle flere, nu hvor man alligevel var i gang! Det gør jeg helt sikkert næste gang, for arbejdsindsatsen bliver nemlig ikke væsentligt større af den grund. Det samme gælder den mælkefrie mokkacreme.

Ingredienser til 16-20 glutenfri macaroons og mokkasmørcreme

Til de glutenfrie macaroons:

  • 100 g hasselnødder, mellemfint hakket i en foodprocessor/minihakker/stavblender
  • 100 g sukker (jeg brugte rørsukker)
  • 1 æggehvide fra et æg str. L (jeg brugte et bæger pasteuriserede, der svarer til 1,25 æggehvide; mest fordi jeg lige havde den stående)

Til den mælkefrie mokkasmørcreme:

  • 50 g mælkefri margarine (jeg bruger typisk ‘Fri margarine’ fra Coop eller Ama’s som bl.a. fås i Føtex)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (=1 bæger)
  • 40 g flormelis
  • 1 tsk. usødet kakaopulver (altså ikke sådan noget nesquick noget)
  • 1 tsk. malede kaffebønner (kan evt. erstattes af et par tsk. meget stærk kaffe)

Fremgangsmåde til glutenfri macaroons

  1. Glutenfrie macaroons i ovnenHasselnødderne hakkes til mellemfint mel. Jeg bruger min foodprocessor, men det kan også sagtens lade sig gøre i en minihakker eller med en stavblender.
  2. Hasselnøddemelet blandes med sukker og æggehvide og røres rundt i en skål og røres til massen er ensartet. Hvis man bruger en foodprocessor, fyrer man bare det hele deri.
  3. Læg bagepapir på en bageplade og brug to teskeer til at sætte klatter med kagedej på bagepladen. Klatterne skal være på størrelse med en 5-krone. Der bliver en 16-20 stk.
  4. Kagerne bages ved 160 grader i ca. 10 minutter – til de begynder at blive let gyldne i kanten. Afkøler på en rist.

Fremgangsmåde til mælkefri mokkasmørcreme

  1. Alle ingredienser undtagen æggeblommerne røres sammen i en skål. Jeg brugte en håndmixer; så tager det ingen tid.
  2. Æggeblommerne røres i lidt ad gangen. Cremen er færdig, når den er jævn.
  3. Man kan – men behøver altså ikke – sætte skålen i et kogende vandbad og piske videre for at give det en mere luftig konsistens.

Samling af kagerne

  • 2016-02-12 18.20.58Når de glutenfri macaroons er kølet af, kan de sættes sammen to og to med en klat mokkasmørcreme i midten. Uhm, det er lækkert!
  • Dette skal helst gøres lige inden de skal serveres, da macaroons’ene mister deres sprødhed, hvis de får lov at suge fugten fra cremen i for lang tid. Man kan dog sagtens bage kagerne flere dage før man skal servere dem og så bare opbevare dem i en lufttætbeholder/kagedåse, indtil de skal samles og serveres.
Del.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.