Panik-chokoladekage

2

Hvis du lige akut står og mangler en chokoladekage, eller hvis du skal være vært for en gluten- og laktoseallergiker og ikke ligger inde med en masse ukendte melsorter, så er Kakaokagen fra Vitamille et okay alternativ. Den koster ca. 23 kr., fås i Rema1000, og det eneste du skal bruge ud over kakaokage-blandingen, har du sandsynligvis i dit køkken i forvejen. Kagen har lidt en tendens til at smuldre, men smagen er udmærket.

Ingredienser:
1 pakke kakaokageblanding fra Vitamille
3 æg
125 g rapsolie/solsikkeolie eller Fri margarine
½ dl vand/rismælk/sojamælk
Forslag til tilføjelser (sammensæt selv efter smag):
1 moset banan
100 g mørk chokolade, grofthakket (tjek for gluten og laktose)
100 g hasselnødder, grofthakket

Sådan bli’r den bedst:
Rør æg, fedtstof og vand/mælk godt sammen.
Tilsæt kageblandingen og rør til dejen bliver glat.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en form med målene 19×22 cm).
Bages ved 170 grader i 30 minutter. Tjek med en tandstikker – kagen er færdig, når der ikke hænger dej fast, når man stikker i den.

Del.

2 kommentarer

  1. jeg har flere gange bagt chokoladekagen fra vitamille, og synes også den har tildens til at smuldre, men sidste gang tilføjede jeg ca. en halv dl. siet appelsin marmelade, det forbedrede konsistensen meget og smagen var helt i top, hvis man altså kan lide appelsin, man behøver ikke si marmeladen ,hvis man kan lide skallerne.
    hilsen Tina

    • Hej Tina.
      Jeg har som sagt desværre samme smuldreoplevelse med Vitamilles kakaokage. Men tak for dit tip med appelsinmarmeladen. Det lyder lækkert.
      /Ane

Skriv en kommentar