Frikadeller, gluten- og laktosefri

6

Man kan sagtens lave lækre frikadeller uden mel- og mælkeprodukter.

Denne opskrift på frikadeller er egentlig ovnfrikadeller, men kan selvfølgelig også laves på en pande. Det gode ved ovnen er, at man ikke skal stå og holde øje med dem, mens de steger, og man kan evt. udnytte varmen og lave lækkert ovngrønt samtidig med.

Opskriften rækker til 4 personer.

Ingredienser:
500 g hakket okse-/svinekød
1 løg
2-3 fed hvidløg
1-2 spsk. hirseflager eller glutenfri havregryn (som er en specialvare)
1 æg
Salt & peber

Variationsforslag: 1 revet gulerødder, 1/4 revet squash, lidt kapers, oregano, persille, timian…

Fremgangsmåde:
Hak løget. Pil og pres hvidløget.
Rør alle ingredienser godt sammen i en skål.
Form farsen til frikadeller ved hjælp af en ske, og sæt frikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages i ca. 20-25 minutter ved 200 grader.

Del.

6 kommentarer

  1. hans uggerholm

    hej Ane
    Hvis man ikke er så dygtig i køkkenet så kan man købe økologisk blanding til frikadeller og put det sammen med den fars som man lyster og vupti så er der mad.
    Men der er kun den økologiske.
    det er frikalet som har lavet en økologisk udgave uden allergener.

  2. Elsebeth Kjeldgaard

    Mange tak for hjælpen det er nogle dejlige opskrifter så man er sikker på at det bliver gjort rigtigt så ingen bliver syge. Det er en jungle at finde rundt i ellers. Tusind tak. ??

  3. Pingback: Frikadeller – indkob

  4. Dorte Jonassen

    Hej Ane
    Skøn hjemmeside du har lavet – den er en god hjælp i vores familie hvor vores datter ikke kan tåle gluten eller mælk. Jeg vil spørge dig – ved du hvor man kan købe renset hvede (som er det mel de bruger på pizzeriaer)

    • Hej Dorte.
      Det køber jeg ikke, for det anser jeg ikke for reelt glutenfrit. Der er sikkert mange, der ikke reagerer på det. Men der er også mange der gør, selvom det godt må deklareres glutenfrit.
      //Ane

  5. Anja Tegen

    Hej Ane.

    Ved du om man kan lave dem og fryse dem ned i mindre portioner til f.eks. babymos hvor man så kan tage et par stykker op ad gangen??

    Og ved du om man kan gøre det samme med hakket kyllingefars??

    Kh
    Anja

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.